Maatwerk: speciale onderwerpen individueel en voor groepen

Het boxplan is een flexibele methode waarvoor onze cursisten zelf steeds weer nieuwe toepassingen vinden. Sommige daarvan hebben we vertaald in korte of langere trainingsprogramma’s, andere bieden we aan in sessies, klassikaal en online.
Wij hanteren geen formele vooropleidingseisen – meestal geven wij deze programma’s op Hbo+-niveau.

Meer weten of een offerte: info@yourpoint.nl of bel Kees-Jan Donkers.

 

Opgeruimd denken en presenteren – sterker voor de groep vanuit de inhoud

Met een inhoudelijk sterk betoog, helemaal afgestemd op uw publiek, staat u vanzelf sterker voor de groep. Met meer zelfvertrouwen en meer ontspanning, omdat u mogelijke vragen en tegenwerpingen van uw gehoor al hebt meegenomen tijdens het opbouwen van de presentatie.
Deze training bestaat uit overdracht van de boxplan-methode en coaching op eigen werk: deelnemers zetten een eigen presentatie op en geven deze aan de groep. De groep en trainer geven feedback op zowel de inhoud als de voordracht.
Geboxplande presentaties zijn mogelijk in PowerPoint, prezi enz.
Lengte e.d. afhankelijk van de groepsgrootte en het soort presentaties.
Ook individueel mogelijk.

 

Opgeruimd denken en samenwerken – complex materiaal vormgeven in een groepsproces

Overdracht van de boxplan-aanpak en coaching op eigen materiaal schuiven we hier in elkaar: een groep van max. 8 deelnemers brengt een eigen casus in, meestal een complex document dat de groep samen moet schrijven. Aan de hand hiervan neemt de trainer de deelnemers mee langs de concepten van het boxplan, en bij elke stap werkt de groep aan de eigen tekst. Alle processtappen en rollen van het boxplan-proces worden uitvoering toegelicht om deze goed bij iedereen te verankeren.
Lengte, aantal sessies zijn o.a. afhankelijk van de complexiteit van het materiaal en groepsdynamiek.

 

Opgeruimd denken en e-mailen / brieven schrijven – compacte workshops tot 15 deelnemers

Schrijven uw medewerkers vooral e-mail en brieven? Dan is deze compacte workshop van een dagdeel prima geschikt. Stap voor stap leren de deelnemers de 6-punten aanpak om helder te communiceren via mail en/of brieven. Berichten leveren meer op, en kosten zowel schrijver als lezer minder tijd. Deze aanpak is een beknopte afgeleide van de boxplan-methode.
Ook individueel mogelijk.

 

Opgeruimd denken en doen – meer resultaat, kwaliteit en betrouwbaarheid in het dagelijks werk

Handig en onmisbaar voor elke dag: een waterdicht systeem om alles wat u ‘op uw bord’ krijgt zo te verwerken dat uw hoofd vrij blijft voor wat u nú moet doen. In deze workshop van een dagdeel bouwen we voort op inzichten van David Allen zoals hij deze beschrijft in het boek Getting Things Done. De aanpak past naadloos bij de principes van het boxplan: efficiency door snel tot de kern te komen en ruis en ballast te verwijderen. NB: onze workshop gaat over de essentie van de aanpak, niet over de technische implementatie in Outlook of andere software.
Ook individueel mogelijk.