Opgeruimd denken en doen — meer resultaat, kwaliteit en betrouwbaarheid in het dagelijks werk

Herkenbaar? Aan het begin van de dag zit u (of uw team) met een flinke To Do-lijst en aan het eind van de lijkt de lijst nog even lang – terwijl iedereen toch heel hard heeft gewerkt. Bovendien knaagt het  gevoel dat u dingen bent vergeten, half hebt gedaan en voor u uit hebt geschoven. Dat kan anders! Niet door meer uren te maken of het tempo te verhogen, maar door in uw hoofd rust te creëren – u vergeet minder, komt uw afspraken beter na en de kwaliteit van uw werk neemt toe.

 

De kern: een leeg hoofd – dat werkt stukken prettiger en effectiever!

Hoe meer dingen in uw hoofd om aandacht (blijven) vragen, des te slechter gaat de taak die u op dat moment verricht – multitasking werkt in de praktijk gewoon niet. Doe één ding tegelijk en zorg dat de rest uw aandacht niet versnippert.Opgeruimd denken en doen biedt u een heldere aanpak om álles wat aandacht vraagt (werk en privé) uit uw hoofd te bannen tót het moment dat u het gaat doen. U kunt het bijhouden op PC  of laptop, in een papieren agenda of op uw eigen manier. De principes zijn eenvoudig, het is een kwestie van doen en bijhouden.

 

Met een kleine groep aan de slag – aan de hand van eigen taken.

Aan de hand van je eigen taken ontdek je de principes van deze aanpak:

  • De verschillende labels voor al je taken en acties en hun onderlinge verband
  • Definiëren van de ‘volgende actie’
  • Het systeem actueel en compleet houden
  • Bepalen wat je op een bepaald moment wel of niet gaat doen

Na de workshop kunt u er direct mee aan de slag.

In Opgeruimd denken en doen bouwen we voort op inzichten van David Allen zoals hij deze beschrijft in het boek Getting Things Done. De aanpak past naadloos bij de principes van het boxplan: efficiency door snel tot de kern te komen en ruis en ballast te verwijderen. NB: onze workshop gaat over de essentie van de aanpak, niet over de technische implementatie in Outlook of andere software.

 

Praktische informatie

De workshop wordt op maat gemaakt voor uw eigen organisatie. Op een locatie naar keuze, voor groepen van 6-10 personen. Deelnemers krijgen een handout en een handige kaart met alle principes voor dagelijks gebruik. Neem voor een offerte contact op met Kees-Jan Donkers via info@yourpoint.nl of 0299 601 313.

 

Vooropleidingseisen

Deze training is op HBO+-niveau, maar wij hanteren geen specifieke vooropleidingseisen.