Opgeruimd Denken en Schrijven, in groepen of individueel

De meeste professionals besteden veel tijd aan schrijftaken. Vaak met frustratie: de gangbare werkwijze, van concept via revisies naar eindproduct, is erg bewerkelijk en leidt zelden tot een bevredigend resultaat. Dit temeer omdat effect vaak uitblijft: memo’s worden niet gelezen, rapporten niet begrepen, offertes afgewezen. Dat kan gelukkig anders.

 

Boxplanbenadering brengt helderheid vooraf

De meeste auteurs proberen al schrijvende helder te krijgen wat ze willen zeggen. Dit maakt het schrijfproces onnodig lastig. De boxplanbenadering – kern van Opgeruimd denken en schrijven – laat schrijvers hun argumentatie op voorhand opzetten en controleren. Dat geeft inhoudelijke diepgang, maakt documenten goed leesbaar en houdt de aandacht bij de inhoud. Het schrijven gaat dan alleen nog over het vinden van de woorden en de toon. Resultaat:

  • schrijven kost minder moeite en wordt gewoon weer leuk
  • je kunt ineens doeltreffend samenwerken bij tekstproducties
  • de inhoudelijke samenwerking geeft het document meteen ook draagvlak
  • teksten worden effectiever en sluiten beter aan bij de lezer

 

Training met coaching levert in korte tijd blijvend resultaat

In circa twee dagen (training – huiswerk – coaching) leert elke deelnemer de aanpak kennen én voor de eerste keer in praktijk brengen met coaching op het resultaat. Zo zorgt de training ervoor dat schrijvende professionals de aanpak in hun dagelijkse schrijfpraktijk leren gebruiken. Voor de groep staan altijd door de wol geverfde vakmensen. Anders dan bij de gebruikelijke taaltrainers met een meer theoretische achtergrond krijgen deelnemers bij Your Point altijd praktische ondersteuning die direct aansluit op hun dagelijkse werk. De informatie op papier? Download een white paper over Opgeruimd denken en schrijven.

 

Ook individueel maatwerk mogelijk, bijv. voor een boek of proefschrift

Wilt u niet wachten op een groep of heeft u heel specifieke wensen, bel ons dan voor een individueel traject. U kunt snel aan de slag en krijgt optimale begeleiding. Ideaal als u aan een boek werkt of een andere pittige schrijfklus zoals proefschrift of cursus(materiaal).
De partners van Your Point hebben jarenlang ervaring om complexe materie in een heldere structuur te gieten.

 

Vooropleiding

Deze training is op HBO+-niveau, maar wij hanteren geen specifieke vooropleidingseisen.